petek, 3. avgust 2012

Riževi rezanci z zelenjavo v kokosovem mleku

Še eno uspešno kosilo v pol urce. Seveda v voku, kjer vse skup zmečeš, čisto enostavno.

Torej, v voku sem razpustila kokosovo maslo (1 dcl), dala noter še narezane bučke, blitvo in papriko, sesekljano svežo baziliko, na pol prelomljene riževe rezance (cca 100g za osebo), kokosovo mleko in malo vode (toliko, da so bili prekriti rezanci, da so se lahko skuhali) ter začinila s soljo, ingverjem in zdrobljenim suhim listkom Kaffir lime. Vrelo je 10 min (v bistvu dokler rezanci niso bili kuhani, zelenjava pa je ostala malce hrustljava, kar mi je še posebej všeč :)

Rekla bi, da je bilo vse skupaj končano v 20 minutah.
Bubček pa je čebljal v dnevni sobi na tleh :)





Ful je blo dobr :) Voda je malo povrela, rezanci pa so bili ravno prav kremasti, kot smetanova omaka (kokosova omaka pač), samo ni toliko nasitno.

Dober tek!

sreda, 1. avgust 2012

Kitajski lonec

Po dveh mesecih, sem končno uspela na hitro skuhat, slikat in objavit "mojstrovino". Kuhano je bilo v 20 minutah (riž sem skuhala že zjutraj) :)

V voku sem na kokosovem maslu prepražila na koščke narezana rebrca kozlička in posolila, nato dodala na koščke narezan paradižnik, začinila z ingverjem in zdrobljenim listom kafir lime. Ko se je malo pokuhalo, sem dodala bučke, blitvo in zalila s deci kokosovega mleka. Pokuhala sem, da so bile bučke še hrustljave, dodala riž, premešala, da se je vse skupaj segrelo. Konec :)

Dober tek!