Utrujena od delovnega dne sem doma razmišljala kaj je najenostavneje pripravit za kosilo. Najprej sem prišla na idejo, da bi kar ovsene kosmiče z mlekom. Ta ideja se mi je nato zdela zelo dolgočasna. Vseeno sem gledala tiste ovsene kosmiče in nato mi je prišlo na misel, kaj pa če jih naredim z jajcem v omleti (frtajli).
Naredila sem si kosilo na princip "poglej kaj je v hladilniku" :)
Tam sem našla:
sveže liste mlade čebule
bučke
steblo rabarbare
2 jajca
listi zelene solate
domači paški ovčji sir
peteršilj
ovsene kosmiče sem pa imela že pripravljene
Zraven pa še:
olivno olje
malo popra
bazilike
majarona
ščepec soli
Jajca sem zmešala, vanj stresla ovsene kosmiče, žličko bazilike in pol žličke majarona. Pustila sem, da se malo prepoji.
Nato sem bučko narezala na majhne koščke, liste mlade čebule na male kolobarčke in cca 10 cm stebla rabarbare na tanke kolobarčke. Vse skupaj sem ni hitro prepražila na žlici olivnega olja. Ko se je zelenjava malo zmehčala, sem posolila in zraven zlila ovsene kosmiče z jajcem. Popoprala sem in vse skupaj pražila na majhnem ognju in ves čas mešala, da je jajčna zmes dobro zakrknila. Dodala sem še malo olivnega olja, da se nebi prijelo.
Servirala sem z listi zelene solate, narezanim ovčjim sirom, potresla s peteršiljem in pokapljala z dobrim domačim olivnim oljem.
Dober tek!
Meni je bilo zelo dobr! :)
Ni komentarjev:
Objavite komentar