torek, 29. maj 2012

Origami Bascetta star /zvezda

Pa sem našla nekaj časa tudi za origami :) Končni cilj je iz več origami izdelkov narediti pisani vrtiljak nad otrokovo posteljico. Za začetek sem naredila nekaj žerjavov in dve enostavni škatlici. Za izziv pa sem si postavila tole Origami Bascetta zvezdo in s končnim izdelkom sem zadovoljna :)


Pomagala sem si s temle tutorialom. Zvezdo je oblikoval Bascetta in jo lahko najdete tudi v njegovi knjigi. Uporabila sem origami papir, ki je povoščen, kar olajša sestavljanje posameznih delčkov.

torek, 22. maj 2012

Čestitki ob Sveti birmi

Zadnjo nedeljo (takrat je bil še sonček:) ) smo bili povabljeni na birmo od bratranca in sestrične. Nekaj smo prispevali in za "darilo" sem si zamislila čestitki z žepkom za denar. Idejo sem dobila na temle blogu, kjer punca res lepo ustvarja. Priznam, da se mi zdi včasih malo kičasto, ampak načeloma mi je pa všeč. Barve čestitk sem prilagodila spolu. Gor sem prilepila "čipkast" trak (se ga kupi na metre), prozorne kamenčke (sem jih pridno spravila od enega svojih prejetih daril), in rožice, vrtnice, (nekoč sem jih naredila malo več po temle tutorialu). V notranjosti čestitke je žepek z denarjem in kratko posvetilo.

četrtek, 10. maj 2012

Zavijanje daril - Phillips ura/radio

Za babico sem zadnjič zavila darilo (uro in radio v enem - Phillips) Po dolgem času sem se lotila ustvarjalnega zavijanja :) Škatlo sem ovila v bel papir za risanje (iz Ikee). Cvet sem naredila iz krem krep papirja. V sredino cveta sem vstavila tri travice, ki sem jih nekoč nabrala v toskani. Zanimivo, rastejo mimo grede ob cesti, zdržale so v vazi par let, nič se niso vsule ali propadle, cvetličarji pa jih prodajajo za mastne denarje. Čez sem dala še bambusovo paličico, nabrano na Pagu. Cvet in bambus sem prilepila s silikonsko pištolo. Prav tako lahko s silikonsko pištolo zalepite ovojni papir, če je bolj trd in navaden selotejp ne drži. Tkole pa zgleda darilo.