četrtek, 6. oktober 2011

Riž z bučo, jabolkom in kokosovim mlekom

Ojla, po dolgem času. Po dopustu, kjer sem dobila sveže ideje in nov zagon :)


Tokratni poskus zajtrka je bil presenetljiv, zato ga delim z vami, če imate podoben lušt. Recimo, da je tole nekakšna sadna rižota.

Za eno osebo potrebujemo:
-  30 g belega riža
- 1 žlica ovsenih kosmičev
- manjše jabolko
- cca 140g mesa oranžne jedilne buče
- 100 ml kokosovega mleka
- žlička cimeta

Riž damo kuhat po navodilih proizvajalca (enota riža, tri enote vode). Vmes na tanke manjše lističe narežemo oprano jabolko (lahko ga olupite, jaz ga nisem). Bučo naribamo in s sokom vred shranimo. Ko je riž kuhan, oziroma tik pred tem, k njemu stresemo žlico osvenih kosmičev, bučo s sokom, rezine jabolka, žličko cimeta in zalijemo s kokosovim mlekom. Vse skupaj še malo pokuhamo, predvsem da se buča malce zmehča. Po potrebi dodamo vodo, da se nam ne prižge.

Probajte in presodite, če vam je kul.

Ni komentarjev:

Objavite komentar