sreda, 9. november 2011

Curry omaka iz čebule, korenja in piščanca na testeninah

Včasih res nimam ničesar v hladilniku. Tokrat sem imela čebulo in korenje. Žalost. Ker se mi ni dalo na veliko ukvarjat s prilogo, sem si zamislila testenine in neko zelenjavno omako iz čebule in korenja pač.

Ponavadi pa pri kuhanju ne morem brez začimb. Tokrat mi je uspela res dobra curry omaka, čeprav samo iz čebule in korenja. Ups, ni res, v zmrzovalniku sem po temeljiti preiskavi našla še majhen zrezek piščančjih prsi, ki je narezan na koščke bogatil mojo omako. Povem vam, katere začimbe sem dodala.

Za 1 osebopotrebujemo:
- srednje veliko čebulo
- korenje
- malo piščančjih prsi
- 1,5 cm debel kolobar svežega ingverja
- 3 stroke česna
- polovico limete
- sojino omako
- kokosovo mleko
- koriander
- kurkumo
- posušen čili (brez pešk)
- kokosovo maščobo ali katerokoli olje za praženje

Priprava:
Česen olupiš in nasesekljaš. Čebulo olupiš in narežeš na kolobarje. Korenje narežeš na palčke ali tanke kolobarje. Meso narežeš na majhne koščke. Ingverjev kolobar olupiš in narežeš na tanke palčke. Žlico koriandra in en posušen čili dobro streš v možnarju.

V ponev vliješ malo olja, na hitro prepražiš česen (da zadiši), dodaš meso, nato čebulo, korenje, ingver, strte začimbe in dve žlički kurkume. Ves čas mešaš. Zaliješ s 3 žlicami sojine omake (ki je že slana, zato soli ni potrebno dodajati. Lahko pa po želji.) Zmanjšaš temperaturo (pripreš plin) in dušiš. Preden se zelenjava zmehča dodaš še 1 dl kokosovega mleka.

Vmes skuhaš testenine.

Omako poliješ po testeninah, jih pokapljaš s sokom stisnjene polovice limete in uživaš v okusih.

Lahko tudi kakšno začimbo izpustite ali sestavino dodate, če imate in če vam okus bolj odgovarja.

Ni komentarjev:

Objavite komentar