sobota, 5. november 2011

Buča s koriandrom, čilijem in olivnim oljem iz pečice

Enkratna priloga h kosilu. Lahko tudi samostojna jed za večerjo ali kot rižota zmešana s kuhanim rižem.
Mmm...

Potrebuješ:
- meso jedilne oranžne buče
- koriander
- čili (brez semen)
- olivno olje
- zelo dobr zraven paše svež janež, ki ga torkrat nisem imela
- po želji tudi korenje


Kos buče olupiš in narežeš na večje kose. V možnarju zdrobiš žlico korandrovih semen in en posušen čili (brez semen). Na večje kose ali na štiri dele po dolgem lahko narežeš tudi olupljeno oprano korenje. Zelo dobro k buči iz pečice gre svež janežev gomolj, narezan na manjše kose.

Vse sestavine streseš v pekač in poliješ s par šlukov olivnega olja. Dobro premešaš, najbolje z rokami, čeprav imaš potem skoraj vse začimbe na rokah. Kolikor se da jih postrgaš nazaj v pekač, ostalo pa pač splakneš z vodo. Pekač pokriješ z alu folijo.

Pečico segreješ na cca 180°C, plinsko pečico na stopnjo 4. Pečeš 30 minut, nato pa še 10 minut brez alu folije, da se malo zapeče.

Zelo podbno sem potek napisala že pri tem receptu.

Dober tek!!

Ni komentarjev:

Objavite komentar