petek, 4. november 2011

Kruhki s sirom in sardelami z žara

Takšno lakoto lahko z lahkoto potešiš z enostavnimi kruhki pečenimi v pečici. Hitro je prišla in hitro odšla (lakota namreč), pustila je pa dober okus v ustih :)

Za kruhke potrebuješ:
- nekaj tanjših rezin kruha
- očiščene sveže sardele, katerim odstraniš tudi hrbtno plavut, sredinsko kost in rep (toliko, da jih naložiš na vse kose kruha)
- nekar rezin sira (gauda ali katerikoli)
- sesekljan peteršilj
- bazilika
- nekaj masla
- olivno olje

Prižgeš pečico na približno 180 stopinj. Žar ogreješ in na njem na hitro na obeh straneh popečeš očiščene (lahko osoljene) sardele.

Vmes na peki papir na pekač položiš rezine kruha in na vsako rezino daš malo masla, potreseš baziliko in malo peteršilja, pokapljaš z olivnim olje in po vrhu naložiš rezine sira. Vmes si že ugasnil žar s sardelami, ker so pečene že po parih minutah (po dveh minutah recimo, ko meso obarva belo).

Na kruhke po vrhu naložiš še pečene sardele in vse skupaj na hitro (7 minut) daš popečt še v pečico. Da se sir stopi in kruhki postanejo hrustljavi.

Pečene kruhke naložiš na krožnik in lahko jih še malo pokapljaš z olivnim oljem.

Dober tek!! :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar