torek, 30. avgust 2011

Še en krog na vrtiljaku

ŠE EN KROG NA VRTILJAKU: Tiziano Terzani

Knjiga, ki je ne želim pozabit! Odgovorila mi je, poslala me je v razmišljanje, omilila strahove in potrdila moje mnenje. "Požrla" sem jo v parih dneh, kljub njeni "debelosti". Vzela sem jo celo na avion in na aktivnem dopustu brala vsak prost trenutek. Kupila bi si jo, da bi jo brez problema prebrala še kdaj, si označila ta "pametne" in tud ker lepo zgleda.

Govori o soočanju avtorja z odkritim rakom. Preizkušnjo z moderno medicino in o iskanju rešitev v alternativni medicini vseh vrst. Hvalabogu je bil zelo znan pomemben človek (dober vojni novinar),da si je to iskanje lahko privoščil, po drugi strani pa mu je prav stresno življenje toliko let povzročilo raka. Življenje mu ponudi še en krog na vrtiljaku življenja, ki se na prvi pogled zdi kratek, ampak je nabito poln z nabiranjem vseh vrst izkušenj. Šele z boleznijo je zares začel živet. Iskal je sebe, kaj si želi, se soočal z bolečinami kemoterapije in brskal za informacijami. Želel je sprobati vse, kar bi mu lahko pomagalo, potoval po Indiji, Filipinih, .. se zdravil v ZDA. Na koncu je dojel kaj je v življenju zares pomembno.

Odpre ti oči, predstavi tudi šalabajzerski vidik tako sodobne medicine, kot alternativnih. Kako naša medicina samo popravlja bolne dele telesa, medtem ko že vsi vemo, kako sta um in telo povezana! Kako nekateri alternativci samo denar vlečejo s svojimi nelogičnimi storitvami. Z avtorjem odkrivaš bistvo svojega življenja, sprašuješ se in dojemaš. Želiš si sprememb, odločiš se, poskušaš in ugotoviš, da je to zeloooo počasen proces mimo vseh prepričanj, s katerimi živimo. Premakne se kolešček v glavi v "pravo", drugo smer, kamor se ti zdi bolj pametno. Z avtojem ugotoviš kako nas je res strah bolezni, kako potrošniško res živimo, kaj si predstavljamo pod "srečo" in kako nas je strah smrti.

Super knjiga, priporočam :)



Ni komentarjev:

Objavite komentar