četrtek, 7. april 2011

Domač pirin kruh

Danes sem zjutraj vstala že mal čez 5. Pripravi zajtrka in malice za službo se nism mogla izogniti, saj bi bila drugače najbrž lačna. Že včeraj sem si zamislila, kaj bo danes za zajtrk. Domač pirin kruh s pečeno zelenjavo in jajcem. Za malico bo pa ta isti kruh s skuto.

Najprej sem zamesila testo za kruh. Postavila sem ga v namaščen pekač, posula z makovimi semeni in z nožem zarezala do dna. Ko se peče (na 200°C/stopnja 6 pri plinski pečici, približno 30 minut) pa lahko pripravite še ostalo za zraven.

PIRIN KRUH
150 g polnozrnate pirine moke
100 g koruzne moke
Pecilni prašek oz. soda bikarbona (dobro polovico vrečke)
ščep soli
1 jajce
100 g skute
1 jogurt (po želji)
semena po želji (makova, sončnična, sezamova, ovseni kosmiči)
1 dl vode (testo naj bo gladko, ne pocasto)

Nastane zelo okusen, rahel kruh.


Ni komentarjev:

Objavite komentar