torek, 14. junij 2011

Pečen mlad krompir z raznoliko omako s paradižnikom

Današnje kosilo je nastalo po načelu "kaj imaš v hladilniku" :)

Za eno osebo potrebujemo:
300-400 g mladega krompirja
Približno:
1 manjšo čebulo
2 stroka česna
zrezek piščančjih prsi
list zelja
1 paradižnik
3 žlice svežega graha
polovica večje kroglice mozarelle (ne preveč)
2 žlički bazilike
žlička majarona
olivno olje
sol

Najprej operemo, narežemo, osušimo, naoljimo in damo v pečico pečt krompir, ki se bo pekel približno 40 min. Na manjše kose bo narezan, hitreje bo pečen.

Za omako na trakce narežemo čebulo, sesekljamo česen, na kokcke narežemo paradižnik, na trakove narežemo zelje in na manjše koščke narežemo piščančje prsi.
Čebulo in meso na hitro brez maščobe prepražimo v teflonski ali drugi neoprijemajoči ponvi. Da se vseeno ne prime posode, vmes dobro pošpricamo z vodo, kot da bi pražili na vodi/pari. Ko se čebula in meso obarvata, dodamo česen, nato zelje, paradižnik in grah. Ves čas mešamo. Začinimo s ščepom soli, baziliko in majaronom. Pražimo toliko časa, dokler se paradižnik ne razpusti, na koncu dodamo pol dcl vode. Mozarello narežemo na manjše kose,ki jih na koncu dodamo omaki in pokrijemo s pokrovko da se stopi.

Pečen krompir posolimo. Omako z mozarello malo premešamo. Na krožniku omako polijemo s kvalitetnim olivnim oljem, ki da super okus.

Zraven paše zelena solata, ki v toplih dneh deluje res osvežilno.


Ni komentarjev:

Objavite komentar